Contor Vizite Portal din 2013
Recomandare - web design & marketing online/offline
  • PROMOVARE - experiență 15 ani:
  • - creare rapidă site prezentare/magazin online pentru orice tip de activitate, nivel profesionist de structurare, optimizare și promovare online
  • - realizare și editare foto/video cu aparatură profesionistă DSRL (Nikon, Sony)
  • - tarife corecte: cele mai bune, raportate la calitate + garanție contractuală
  • CONTACT 24/7: mobil 0754 935871 și portofoliu click aici >>
Descriere

Sarmale ca în Bucovina rețeta tradițională
Rețete tradiționale Suceava, BUCOVINA

Sarmalele, numite si galuste in zona Bucovinei, au un anumit specific - sunt marisoare (nu "inghesuite" ca in alte parti ale tarii), si, de obicei, sunt facute in oale de lut si in rola (cuptor), la foc mic de lemne. Gustul inconfundabil, absolut delicios al sarmalelor bucovinene este datorat ingredientelor atent alese si, mai ales, calitatii carnii si slaninei afumate din gospodarie, precum si a modului de preparare la foc mic si in vase de lut sau tuci (fonta).

Reteta:

  • Ingrediente: 1 kg carne porc (sau, in amestec, 700 gr carne porc si 300 gr carne vita), 200 gr slanina afumata (obligatoriu), 1 cana plina orez, 2 cepe, 3 linguri pasta tomate, cate o legatura marar si patrunjel, 1 lingura rasa boia ardei dulce, sare si piper dupa gust (2 linguri rase de sare si 1 lingurita rasa de piper), 2 crengute cimbru uscat si cateva boabe piper, putina untura sau ulei pentru calit, cateva felii subtiri kaizer de casa, 1 ceasca vin alb sec sau zeama varza (optional), 1 varza murata mai mare cu frunze subtiri.
  • Preparare: ceapa se toaca marunt si se caleste in untura sau ulei, iar, cand devine sticloasa, se stinge cu o lingura cu varf de pasta de tomate si se mai amesteca putin, pe foc. Separat, orezul se spala bine, in 2 ape. Carnea tocata, peste care se adauga slanina afumata taiata in cuburi mici, se amesteca cu ceapa calita, orezul, verdeata maruntita, boiaua de ardei dulce, sarea si piperul. Se aleg frunzele de varza care se clatesc in apa rece, pentru a li se mai lua din gustul sarat, iar in fiecare frunza se pune cate o lingura din umplutura obtinuta anterior si se ruleaza. Intr-o oala potrivit de adanca, la fundul careia s-a pus un strat de varza tocata, se aseaza randurile de sarmale (galuste), printre ele strecurandu-se si feliile de afumatura (kaizer). Peste ultimul rand de sarmale se pun crengutele de cimbru si cateva boabe de piper, apoi se acopera cu foi intregi de varza murata. Se toarna apa cat aproape sa cuprinda compozitia, iar, dupa gust, se poate adauga si o canita de zeama de varza sau una de vin alb sec, dupa care se aseaza oala sa fiarba la foc mic. Cand mai scade zeama (la circa 1 ora de la momentul de fierbere), se iau foile de varza de deasupra si se adauga si celelalte 2 linguri de pasta de tomate, completandu-se cu apa fierbinte cat sa cuprinda din nou sarmalele. Se acopera totul iar cu foile de varza si se lasa sa fiarba, tot la foc mic, inca circa 1,5 ore (in aceasta etapa, oala cu sarmale poate fi lasata la foc pe aragaz/plita sau poate fi intodusa in cuptor). Dupa ce invelisul sarmalelor este fraged si aromat, acestea sunt gata.
  • Mod de servire: sarmalele bucovinene se servesc calde, stropite cu smantana, alaturi de mamaliguta fierbinte.

LINK TOATE REȚETELE >>


Informare: asistenta turistica specializata gratuita Bucovina - mobil infoturism 0741 405498 (info: itinerarii, obiective de interes, harta turistica, programe si circuite in desfasurare, tabere/excursii disponibile, evenimente turistice, traditii etc)

Suport turistic gratuit Bucovina: rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice selectate calitativ din Bucovina


Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro - daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

CAZARE BUCOVINA - oferte actualizate permanent = tarife stabilite direct de proprietari - tarife mici, fara comision gen BOOKING (fara comision perceput de la turisti sau proprietari) - CLICK AICI >>

Video
Contact Detalii
  • Telefon
    0741 405498
  • Email
    birou@bucovinacazare.ro
  • Site
    https://www.pensiunituristicebucovina.ro/bucovina-cazare-festivaluri-obiective/sarmale-ca-in-bucovina-reteta-traditionala/
Contact Direct

mood_bad
  • Fără comentarii încă.
  • chat
    Afișați o Recenzie

      Contact instant

      )
        is typing...

        Completați formularul de mai jos pentru a ne trimite un mesaj instant preluat offline.

        Telefon/SMS/WhatsApp informații: 0741 405498

        Trimiteți mesaj Închideți

        CAZARE BUCOVINA

        = Cazare Suceava, Cazare Câmpulung Moldovenesc, Cazare Vatra Dornei, Cazare Gura Humorului, Cazare Vama, Cazare Moldovița, Cazare Rădăuți, Cazare Putna, Cazare Sucevița, Cazare Sadova, Cazare Pojorâta, Cazare Rarău, Cazare Mălini, Cazare Cacica =
        Oferte Cazare Bucovina 2019 >>

        Portalul folosește cookies, pentru o bună experiență a utilizatorilor - detalii. Continuarea accesării portalului reprezintă acordul implicit ! Accept

        Bucovina Cazare ro - favicon 2

        Turiștii țin legătura cu echipa noastră din Bucovina din 2004 - noutăți și oferte speciale direct de la sursă

        Facebook

        YouTube

        Instagram

        Follow Me on Instagram
        • Voroneț

          turismbucovina: "Voroneț"
          47
          0
        • Voroneț

          turismbucovina: "Voroneț"
          23
          0
        • Voroneț

          turismbucovina: "Voroneț"
          18
          1
        • Voroneț

          turismbucovina: "Voroneț"
          23
          1
        • Voroneț

          turismbucovina: "Voroneț"
          38
          0