Mamaliga de barabule (cartofi) este una dintre specialitatile culinare apreciate mult in Bucovina. Bucovinenii, la tochitura lor cu branza de oi la burduf, pregatesc o mamaliga "speciala", din cartofi si malai ...
Cele necesare:
Cartofii se curata, se spala si se taie in bucati, dupa care se fierb intr-un ceaun incapator in apa care sa-i acopere binisor, cu o lingurita rasa de sare. Dupa ce au fiert (30 minute de clocotit), se terciuiesc in ceaun, direct in apa fierbinte, dupa care se presara "in ploaie" cate putin din malai, iar apoi, amestecand mereu, se lasa totul pe foc inca macar 10 minute. Dupa ce este gata, mamaliga de barabule se rastoarna pe un fund de lemn si se lasa putin sa se "odihneasca", iar in blidele mesenilor (farfurii) se pun bucati gospodaresti, taiate cu o sfoara. Mamaliga de cartofi - servita fierbinte impreuna cu branza proaspata, oua prajite si carnaciori - merge ideal cu muraturi de casa sau, la alegere, cu o cana zdravana de chisleag (lapte batut).
Informare: asistenta turistica specializata gratuita Bucovina - mobil infoturism 0741 405498 (info: itinerarii, obiective de interes, harta turistica, programe si circuite in desfasurare, tabere/excursii disponibile, evenimente turistice, traditii etc)
Suport turistic gratuit Bucovina: rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice selectate calitativ din Bucovina
Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro - daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !
CAZARE BUCOVINA - oferte actualizate permanent = tarife stabilite direct de proprietari - tarife mici, fara comision gen BOOKING (fara comision perceput de la turisti sau proprietari) - CLICK AICI >>
Portalul folosește cookies, pentru o bună experiență a utilizatorilor - detalii. Continuarea accesării portalului reprezintă acordul implicit - Accept
Afișați o Recenzie